SSL is een versleutelde beveiligde verbinding die tussen de webserver en de computer van de bezoeker opgezet wordt. Deze is te herkennen aan de S in de URL van de website (https://shop.sprintweb.nl). In moderne browsers worden websites die via een dergelijk protocol zichtbaar zijn, aangetoond met een groene of blauwe balk in de adres-balk.

Wat is een SSL certificaat?


Voor het beveiligen van websites en transacties op internet is het Secure Sockets Layer protocol de standaard. Dit SSL protocol maakt gebruik van digitale certificaten (zgn. SSL certificaten) om de verstuurde data te beveiligen en de identiteit van de eigenaar van het certificaat te garanderen. Door het gebruik van een SSL certificaat op een website kan een bezoeker er zeker van zijn dat zijn gegevens veilig via https worden verzonden en kan hij eenvoudig de eigenaar van de website controleren.

Waarom SSL?

SSL verbindingen worden in toenamende mate geëist door organisaties als thuiswinkel.org en de Consumentenbond. Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) is het zelfs verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Niet nakomen van deze wetgeving kan resulteren in een boete tot €4500,- en aansprakelijkheid voor de eventueel geleden schade.

Naast de duidelijke maatregelen (zoals beveiliging van de servers en databases en het niet publiceren van persoonsgegevens) wordt in de wet specifiek gesproken over de implementatie van een SSL certificaat.

Wat kost een SSL certificaat?

Bij Sprintweb kunt u een SSL certificaat al registreren vanaf 89,- per jaar. Dit is een zgn. Instant SSL certificaat dat geldig is voor één (sub)domeinnaam zoals bijvoorbeeld https://shop.uwdomein.nl.
Er zijn vele verschillende mogelijkheiden in dit soort certificaten die oplopen in prijs en beveiligingsniveau. Om een advies te krijgen bij de keuze van het te implementeren type certificaat, kunt u het beste contact met ons opnemen.

Om een hostingpakket te bestellen kunt u contact opnemen middels ons contactformulier of bellen met 078 - 84 333 99.

* Prijzen zijn excl. BTW.