10-03-2011 12:03

Professionele afbeeldingen voor je website vinden


Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden is een cliché dat ook voor het internet geldt. Naast het publiceren van goede productafbeeldingen loont het de moeite om ook acties en andere content pagina's te voorzien van mooi en aansprekend beeldmateriaal.

Categorie:Online marketing e-Commerce 
Ingestuurd door: webrunner

Veel mensen gebruiken hiervoor de Google images zoekmachine. Dit is echter een gevaarlijke oplossing aangezien er onduidelijkheid bestaat over het eigendom en de publicatierechten van dergelijke afbeeldingen. De meeste afbeeldingen staan namelijk op een website met een copyright vermelding en dat maakt het juridisch al discutabel of je die afbeeldingen zo maar mag gebruiken.

Recentelijk ben ik bijvoorbeeld benaderd door een professionele fotograaf die één van zijn afbeeldingen op onze site VrouwenPower had gevonden. Hij stuurde me meteen een factuur voor het gebruik van de afbeelding van maarliefst €650 euro (!!)

Gelukkig kon ik aantonen dat de afbeelding niet door ons geplaatst was maar door één van de bezoekers van VrouwenPower. Ik heb meteen de afbeelding verwijderd en daarmee wass in principe de kous af.

Dit is echter een speciaal geval omdat VrouwenPower een site is die gevuld wordt door consumenten/leden. Hadden wij zelf deze afbeelding geplaatst, dan hadden we niet onder die faktuur uit kunnen komen.

Wat nu?

Er is een oplossing die helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Er zijn diverse grote websites waar je voor heel weinig geld mooie afbeeldingen kunt downloaden die je dan gewoon op je website kunt gebruiken. Ik heb er zeker 6 bekeken en uitgeprobeerd en ben tot de condlusie gekomen dat Dreamstime het meest complete en kwalitatief hoogste aanbod heeft. Het slimste is om een aantal credits te kopen waarmee je afbeeldingen kunt downloaden. Dreamstime rekent verschillende credits-aantallen voor de grootte van de afbeelding en de kwaliteit. Meestal heb je aan de kleinste versie genoeg en dan ben je over het algemeen ongeveer €0,70 voor een afbeelding kwijt. Let wel: dat zijn dan echt goede kwaliteit afbeeldingen.

Gebruik bijvoorbeeld eens onderstaande zoekformulier om een indruk te krijgen van het aanbod aan afbeeldingen:

Daarnaast heeft Dreamstime ook een grote hoeveelheid gratis afbeeldingen die je mag gebruiken op je website. Hoerwel die vaak minder van kwaliteit zijn loont het de moeite om eerst daar eens doorheen te zoeken als je wat nodig hebt.

Hier kun je zoeken in de gratis afbeeldingen:

Conclusie:

Het kan je een hoop gedoe en geld schelen als je dit soort sites gebruikt voor je beeldselectie. Niet alleen zoek je sneller en zijn de afbeeldingen die aangeboden worden veel beter van kwaliteit, je bent ook nog eens 100% legaal bezig en loopt dus niet de kans auteursrechten en/of boetes te hoeven betalen omdat je afbeeldingen gebruikt die beschermd zijn.

Reacties

 Reageer 
Opmerking titel:
Naam:
E-mail adres:
Houd mij op de hoogte:
Score voor deze post:
Bericht:
 
Visual Captcha